De Eugen Matzota

Să zicem c-a sosit clipa aceea…

Poate că vor fi semne, dar cine să le înțeleagă, oare?

Poate că se va anunța, dacă va mai fi timp și că dacă lumea va fi cu adevărat pregătită.

Poate că va fi doar un asteroid care nu poate fi oprit nici măcar de atotștiutorii de pe la TV, cei care sunt preocupați de orice, de la decolteul vreunei pipițe la modă, până la orice altceva poate reduce nivelul de cunoștințe al plebei, cum pare a se gândi.


Oare te va întreba cineva dacă știi ce culoare au chiloțeii pipiței de mai sus sau dacă știi să supraviețuiești unui dezastru planetar? Va mai conta că știi pe de rost versurile unei manele? O mai fi bună la ceva diploma pe care ai dat 50 de dolari ori ai primit-o, așa, ca un cadou?
ALT.culture_08.2018 2-3.pngPoate că nu știu ce entități vor vrea să te folosească, dar la ce, dacă tu știi doar nimicuri? Dacă s-ar face o selecție, pe viață și pe moarte, va conta ceea ce ȘTII cu adevărat folositor, înclin să cred eu…
Există o tendință la nivel planetar, nu doar în România, de a reduce progresiv, dar agresiv, nivelul de cultură a populației, al plebei. Cei care vor să vadă, își dau seama că guvernele, cu unele excepții, evident, duc, în mod conștient sau la comandă de și mai sus, o politică de transformare a popoarelor lor într-o masă de manevră.
Mijloacele nu sunt tocmai noi, nici nu prea au legătură cu ideea generoasă de democrație.
La umbra unui motiv pueril, cum ar fi ”asta vor oamenii”, se nivelează prostimea prin prostire, anihilându-se personalitățile ce pot deveni lideri de opinie, cei ce ar putea opri acest proces. Când televiziunile de stat, care ar trebui să facă o politică de culturalizare, fac și ele aceste jocuri, ei, avem o problemă…
Aici, în această revistă, noi încercăm să-i ajutăm pe cei care vor deja să fie ajutați, sperând că-i vor îndemna și pe alții să se alăture unei mulțimi de ce în ce mai mari de oameni conștienți de Pământul acesta, de Gaia, mama noastră.

Dacă Gaia are grijă de noi ca o mamă, noi de ce o respectăm?

De ce ne purtăm de parc-am vrea să se termine și cu noi, dar și cu planeta care ne suportă cu toate nebuniile noastre?

O fi bine, o fi normal, o fi doar ceasul care se apropie de orele 12?

Vom vedea asta la capăt de Lume, că poate Pământul e plat, cum spun unii…

Am zis!

Mai mult… / More…

carti-em-libris
wp-image-1540297791.png