Noua Ordine Culturală (VI)
De Eugen Matzota

ECOULTOUR le mulțumește tuturor celor care sunt alături în lupta pentru educație și cultură!

WELLBORN
Sănătatea trebuie să fie o stare continuă!
SOTER

Trăim, oare, în Era Vărsătorului?

HP Blavatsky spunea într-un articol publicat în 1887 că omenirea va intra în Era Vărsătorului în 1900, printr-o tranziție ușoară din Era Peștilor.


Există mai multe cicluri remarcabile care își sfârșesc parcursul la finele acestui secol. Mai întâi, cei 5000 de ani ai ciclului Kalyuga; iarăși, ciclul Messianic (și Kabalistic) al Samariteanului Evreu în conexiune cu Zodia Peștilor (Ichthys sau Dag ‘’Omul-pește’’).
Este un ciclu, istoric și nu foarte lung, dar foarte ocult, care durează circa 2155 de ani solari, care își dobândește adevărata semnificație atunci când este calculat în ani lunari.
A avut loc în anii 2410, respectiv, 255 B.C., sau atunci când echinocțiul a intrat sub semnul Berbecului, apoi, din nou, sub semnul Peștilor.
Peste câțiva ani, când acest ciclu va intra sub semnul Vărsătorului, psihologii vor avea ceva mai mult de lucru decât înainte, iar idiosincraziile psihice ale umanității vor intra într-o fază de schimbare majoră.

Collected Writings of H.P.B., TPH, USA, vol. VIII, p. 174, footnote.

Acest lung proces ar putea să dureze până la începutul secolului XXI, nu tocmai până în anul 2000, după cum mulți profetizau.

Doar pentru a observa care este mentalitatea generică în privința trecerii la Era Vărsătorului, Samael Aun Veor, fondatorul Mișcării Gnostice, a ales data de 2 februarie 1962, când Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn, împreună cu Soarele Pământul și Luna, se găseau toate în Constelația Vărsătorului.

Pe de altă parte, oamenii de știință de la NASA își exprimau o părere ușor diferită:

Pe data de 4 februarie 1962, Soarele, Luna și toate planetele de la Mercur la Saturn erau grupate/înmănuncheate pe o suprafața celestă de 17 grade. Mai mult, s-a produs și o eclipsă totală de soare!
Se părea, în viziunea multor astrologi și a unor studenți de-ai lui Nostradamus, că fatalitatea/Sfârșitul Lumii/Judecata de Apoi este o certitudine.

https://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2000/ast30mar_1m

Bineînțeles, aceasta este atitudinea oarecum firească a unor oameni de știință care încearcă să apară oarecum superiori, deși știința evoluează prin modificarea unor erori care ieri erau adevăruri absolute!
În momentul de față, oamenii caută acele transformări spectaculoase care să marcheze intrarea în Era Vărsătorului, ceea ce-ar putea foarte bine să fie inutil, căci un astfel de eveniment ar putea să nu fie însoțit de evenimente semnificative la scară mondială.

Și aceasta deoarece intrarea în Era Vărsătorului nu poate să fie altceva decât o transformare interioară.

VA URMA
Fragment din cartea TEOSOFIA, ULTIMUL RĂSPUNS



ACASĂ

 

Îți place ce-am făcut până acum?
Ajută-ne să mergem mai departe, cu atât cât poți.
Leu cu leu s-a construit Ateneul.

Asociația ECOULTOUR – OAMENI, FAPTE, IDEI – RO46INGB0000999911598179, ING Bank, RO21BTRLRONCRT0287053901, Banca Transilvania

Did you like it? DONATE THANK YOU!

De citit în limba română:

Readings in English