De Eugen Matzota

https://francais.rt.com/opinions/30937-attentat-berlin-france-menacee

După ce am publicat ieri seara o idee ce mi-a apărut ca fiind de-a dreptul genială, am fost întrebat dacă sunt nebun sau doar vreau să las această impresie.

Fiecare om are un gram de nebunie, așa este, dar teoria mea este una logică, care trece dincolo de aspectele de suprafață. Ceea ce face Merkel pare a fi un plan diabolic, poate, dar bine articulat, de a schimba regimul democratic prea lax din Europa cu unul de tip Putin, autoritar. Lucru care se poate realiza prin crearea unui climat propice apariției extremismului, proclamând în tot acest timp valorile liberalismului dus către libertarianism, un fel de politică extremă de tip laissez-faire care pretinde că statul nu are decât o intervenție minimală în viața cetățeanului. Ceea ce cred că a făcut și mai face încă Merkel.

Totul a pornit de la această imagine unde apare întrebarea ”Warum?” (De ce?)
Omul de rând nu înțelege DE CE. Mai ales neamțul de rând, care se crede încă un fel de Übermensch, de supraom, deasupra tuturor celorlalte nații, chiar dacă nu-ți va recunoaște acest lucru decât cu mare greutate. Pe lângă neamțul de rând mai există neamțul de rând din Estul Germaniei, din fosta RDG, de acolo de unde provine și Merkel.
Acest neamț a trecut prin vreo 45 de ani de îndoctrinare din partea Puterii Sovietice iar Putin era unul dintre agenții KGB care acționau în Dresden între 1985 și 1990.  Bun, cât de rău poate fi? Și noi, românii, am trecut prin așa ceva.
Dacă n-aș fi stat o vreme într-un oraș de la granița Germaniei cu Polonia, poate că nici eu n-aș fi înțeles. Sunt lucruri de care-mi aduc bine aminte și care pot defini un popor, cel est-german, diferit de cel din Germania Federală.

Mentalitatea de Ossie

  • Ossie este un termen peiorativ folosit atunci când e vorba de un cetățean RDG.

Primul lucru care m-a șocat a fost fervoarea cu care era apărată adevărata religie, cea a păgânismului german. Ciudat, având în vedere că nici cei mai fervenți daci ai zilelor noastre nu se roagă la vreun zeu păgân.
Al doilea a fost absența vreunei preocupări pentru vreo altă limbă decât rusa, și mă refere aici la cei de vârsta doamnei Merkel. De engleză, ce să vorbim, se strâmbau cam cum fac francezi la auzul aceleiași limbi! Generațiile noi începeau să fie altfel, dar majoritate nemților erau, într-un fel, filo-ruși.
Al treilea lucru are legătură cu berea și cu cântecele de petrecere ale nemților. Primit fiind la o petrecere tipică, cu cântece de băut bere, care dau bine dacă intri în atmosferă, am vrut să am și eu muzica aceea. M-am dus a doua zi la unul dintre nemții prietenoși să-mi facă un CD cu muzica lui de petrecere. Ajuns acasă, am găsit pe CD un folder numit ”Soldaten lieder”, cântece soldățești. Uimit, am descoperit acolo o colecție de marșuri din perioada lui Hitler, cu Imnul SS, cu Imnul celui de-al Treilea Reich, ce mai, tot ce trebuie ca neamțul să-și aducă aminte de alte vremuri.

Alte argumente

Nu pun la socoteală povestea interesantă a posibilei paternități reale, care o face pe Merkel fiica lui Hitler. Oricare-ar fi similitudinile, e aproape imposibil de dovedit ceva.
La fel, nu pun la socoteală faptul povestit de cineva care o văzuse la televizor pe când era Ministru al Mediului, unde avusese o ieșire necontrolată, de adevărată țigăneală. N-am văzut, nu știu.

Fără scrupule..

Dar poate că ceva din sufletul complex al neamțului de tip Ossie există la Merkel…
Iar, dacă vorbim de scrupule, având în vedere cum l-a atacat pe Kohl, cel care a crescut-o pe lângă el, ne putem da seama că este în stare de orice, chiar și de un plan atât de diabolic.
Să mă înșel eu, oare?