De Eugen Matzota

Ca și acum câteva luni, când a avut loc tragedia de la Nisa, scriu sub imperiul unei alte tragedii, cea din Berlin. De aceea, aș putea greși, că om sunt, supus greșelii.

Acum, zeci de oameni care credeau că se pot bucura în siguranță de bucuriile Crăciunului. Fiind în capitala Germaniei, aveau mare încredere în celebra siguranță germană.


Iată că au greșit. Atât ei, cât și cei care ar fi trebuit să le asigure o minimă siguranță.

Dar, spune un proverb românesc: peștele de la cap se-mpute. Să fie de vină o altă celebritate germană și europeană, Doamna de Fier? Cam așa s-ar părea. Cei mai de jos nu fac decât să execute ordine. Iar neamțul execută, nu discută!
Politica dusă în forță de această femeie în ultimii ani în Europa l-a dus pe aliatul său Hollande la zero, acolo unde îl plasează simpatia propriului popor. Doamna cu pricina n-are nimic și-și vede de treabă, deși a făcut și face în continuare rău Europei prin această inexplicabilă politică suicidară de a aduce înăuntru Calul Troian.
De ce oare?
Puțini oameni mai îndrăznesc să cârtească într-o lume în care impunerea limbajului fals, a impotentului  ”politically correct”, a dus la civilizația europeană pe marginea prăpastiei.
De ce-ai face așa ceva?
Păi, hai să vedem, cum spuneau romanii, qui prodest? (cui folosește?). Dacă urmărim rezultatele acțiunilor duetului Merkel-Hollande, unde primadonă este Merkel, vedem că naționalismul, populismul și, mai ales extremismul înfloresc prin Europa. De dreapta, mai ales, dar și de stânga, cum e în Grecia, care a  ales de mult timp calea extremismului de stânga. Desigur, nu e politically correct să spui clar asta, dar se vede în BREXIT, în Polonia, în Spania, în Austria, unde doar o minune a făcut să nu fie ales un extremist de dreapta, ceea ce, mai țineți minte s-a întâmplat acum niște ani…
Peste toate astea vine Trump, prieten cu Putin…

În Franța lui Hollande, Marine le Pen e pe val, la fel și în Italia, unde Matteo Salvini, liderul Ligii de Nord scria, după victoria din referendumul din 4 decembrie 2016: “Viva Trump, viva Putin, viva la Le Pen e viva la Lega!

Unde duce politica doamnei Merkel?


Ia să vedem acum la ce a dus politica doamnei Merkel, ca să înțelegem DE CE a acționat împotriva bunului simț?
Aaaa, la extremismul de dreapta și la ridicarea în slăvi a Rusiei. Păi, cam așa a făcut și Hitler la început. A venit la putere printr-un proces democratic, pe un val de dezamăgire a poporului german față de conducătorii prea slabi.  A fost prieten cu Stalin, colaborând cu NKVD pentru a învăța din experiența lor. Sigur, Putin nu e Stalin. Sau mă-nșel, ca om ce sunt? 
Nici Merkel nu e Hitler, dar acționează cam la fel, dacă privim prin prisma permisivității și încurajării tacite a creșterii fobiei față de evrei.

Ce vrea Merkel, de fapt?

Vrea Merkel un nou război mondial sau doar distrugerea civilizației europene?
Om trăi și om vedea…