Ceaușescu e în noi – ALTCULTURE MAGAZINE ● 75 ● 11/2023
De Eugen Matzota

ECOULTOUR le mulțumește tuturor celor care sunt alături în lupta pentru educație și cultură!
Îți place? VINO CU NOI!

Asociația ECOULTOUR – OAMENI, FAPTE, IDEI – RO46INGB0000999911598179, ING Bank, RO21BTRLRONCRT0287053901, Banca Transilvania

Credeați c-am scăpat de Ceaușescu într-o zi sfântă de Crăciun? Apropo, era o zi sfântă doar pentru noi, românii, căci aceia care-și luau Lumina de la Moscova sărbătoreau după alt Rit, așa că nu se socotea!

N-am scăpat nici după perioada de grație acordată de ”Oracolul din Dămăroaia”, adicătelea Silviu Brucan, care spunea că doar după 20 de ani se poate vorbi de democrație pe plaiurile mioritice.

Acuma, să fac o paranteză care să descrie mai bine Oracolul și vremurile de după 1989, trebuie să spun c-am avut ocazia să vorbesc direct cu el, cu paharul în mână, ca jurnalist cam tânăr care se lăfăia pe prima pagină din Libertatea. Cum eram la un chiolhan organizat spre a le fi bine tuturor, te-ai fi așteptat ca oamenii prezenți să fie mai amabili, măcar, dacă nu mai deschiși.

În acest caz, nici vorbă!

Exact la fel de prietenos se uita și la mine, cel care nu eram din gașca lor!

Dar poate că greșesc eu, luat de vechi amintiri. Ia să vedem ce spune situl lui Ceaușescu, că nu se putea să nu se găsească unul (sau doi) care să-i onoreze memoria, nu-i așa?
Dar, hopa, protecția mea pur românească-mi spune că nu e bine, că-i ceva periculos!

ceausescu org SCAM

Ei chiar așa, după atâta timp? N-a devenit totul istorie?  
Ca să vezi minune, NU!

Pe un site obscur de știri, căruia nu-i voi da numele căci nu vreau să mânjesc memoria celor care-au murit ca aceștia să poată publica așa ceva azi găsim zeci de mii comentarii și de partajări (SHARE, pentru cei care nu cunosc limba română). E relativ greu să falsifici aceste statistici, căci sunt o groază de comentarii care se copiază unul pe altul prin inteligența folosită în folosirea cuvântului respect!

un site obscur de știri

Știm că prostia este un fenomen răspândit printre români, o vedem de fiecare dată la alegeri, dar să venerezi azi, după peste 30 de ani, un regim care-ți tăia accesul chiar și la cafeaua de dimineață, de exemplu, că așa hotărâse Cârmaciul azi ”respectat”?

Un calcul simplu, ne duce la o concluzie tragică pentru România: cel care avea 20 de ani în 1989, acum are 55 de ani, o vârstă la care tocmai bine poate ocupa poziții cheie în Stat! Și ocupă! Atunci, cum să te mai miri că România nici măcar nu stă pe loc, ci dă înapoi?

Același calcul ne-ar duce la concluzia c-am putea scăpa de influența acestor trădători de neam în zece ani. Serios? Dar cel mai mare dintre ei, numitul Iliescu?

Și-atunci, ce să-i facem, trebuie să-i dăm dreptate lui Peter Gross, profesor american plecat din Timișoara, care s-a contrazis cu Brucan și a prezis aproape un secol de tranziție pentru România!  

Atunci va ieși și Ceaușescu din noi, pardon, din ei, cei cu atâta respect…


ACASĂ
Did you like it? DONATE THANK YOU!

De citit în limba română:
Cărți ONLINE
Readings in English
AMAZON Books