ALTculture 4/2019 – HEGEMONIA, Episodul 1, Uliul

De Lucian Cristian OANCEA

Generalul Nezir privea atent spre orizont. Aghiotantul său, maiorul Stanca, aştepta răbdător.
– Bateria lui Apostu s-a instalat?
– La punctul fixat și e operațională.
– Transferă-i comanda întregului dispozitiv antiaerian.
– Aliații noștri ne întreabă din nou ce se întâmplă. Mutăm prea mult echipament. Iar asta se vede.

– Mda… Exercițiu neprevăzut. Conferința va fi în curând. Atunci vom vedea câți prieteni avem.
– Trupele sunt pe poziții. Măgurele e cât de asigurat putem. Surprizele sunt montate.
– Blocarea zonei metropolitane să fie eficientă și totală.
– Vom avea probleme. Dar nu cred că prea multe.
– Speranța moare ultima.

Pădurea de microfoane și camere îi sufocau pe Mihai și Valentin. Însă ministrul Bursuc era acolo în mediul său. Calmul pe care-l afișa era molipsitor.
– Vă mulțumesc pentru prezența dumneavoastră numeroasă. În aceste zile la Măgurele s-a reușit implementarea unei noi surse de energie. Cristalele Directorum sunt soluția de obținere a unei cantități practic nelimitate. Mihai, precizări!
– Sub acțiunea laserului de tip Marcus energia se obține și canalizează ușor, iar efectele secundare neașteptate sunt generarea unui scut energetic ajustabil și o forță gravitațională locală. Aplicațiile civile, și nu doar, sunt multiple. Dar…

Ministrul Bursuc interveni brusc.

– În aceste circumstanțe autoritățile civile au împuternicit Marele Stat Major să protejeze teritoriul național și în mod special zona Măgurele. În această după-amiază, va fi testat un vehicul experimental ce implementează tehnologia realizată la Craiova. Valentin, ce ne propunem?
– Vehiculul IAR-100 Uliu e capabil să se ridice prin mijloace standard la o altitudine de 7000 m. La un moment dat vom decupla motorul clasic și apoi vom încerca posibilitățile sale de ieșire din atmosferă.

ALT.culture_04.2019 14-15
Conferința de presă se transformă într-o furtună sub asaltul întrebărilor jurnaliștilor. În centrul său, Bursuc era complet calm.
– Nezir aici. Unitatea Alpha-1, sunteţi gata?
– Aici Alpha-1. Totul operațional. Cerem permisiunea de decolare și instrucțiunile finale. Alpha-1 out.
– Nezir aici. Respectați planul inițial – survol la 200 km de suprafața Lunii. Apoi o intrare în atmosfera lui Marte. Fără riscuri inutile. Nu du aparatul la limita maximă. Îți autorizez armele să fie fierbinți. Comandante Kernbach… balanța și vântul bat în favoarea noastră. Înțelegi?
– Recepționat. Știm. Alpha-1 decolează.

Pasărea metalică cu două locuri și patru aripi decolă greoi de la baza aeriană 90. Prindea altitudine din ce în ce mai lin și ajunsese pe la 2000 de metri când două rachete foarte rapide se iviră la orizont.
Ținta lor era evidentă.
Dar la contactul vizual Uliul își stinse rapid motorul cu reacție. Se mișca acum uluitor de rapid, tâșnind spre obiectele ce îl vânau evident.
Exploziile fură rapide.
Însă doar înconjurară o bulă alungită care conținea Uliul.
Iar acesta plecă apoi aproape vertical spre stele.