Gânduri de Eugen Matzota
 Există o doză de beție în Putere. Cu cât ai mai multă, ești tentat să te îmbeți cu ea, să crezi că tu ești cel mai tare, că tot ce spui e Lege și, mai ales, că toți ceilalți sunt niște accesorii de-ale tale.

Cei care-au făcut carieră pe sticlă au simțit asta, poate, cei care n-au simțit, au mers mai departe și și-au rupt gâtul, cum i s-a întâmplat lui Moise Guran, de exemplu. Cum i se-ntâmplă lui Mircea Badea, cuminte și drăguț când era în umbra lui Teo, viteaz până la a-i provoca pe toți la bătaie, mai târziu.
Tele7abc a murit pe mâna lui Florin Călinescu, dar CNN nu a murit nici la plecarea lui Larry King.
Marius Tucă s-a retras în glorie.
Poate c-a sosit momentul cetățeanului Banciu, Radu, să facă la fel.

Profitând de ora transmiterii, de capacitățile sale de intelectual rafinat, acest domn expert în fotbal, se pare, a împrumutat mult din limbajul de pe stadion. Apoi, văzând că-i merge, că nimeni nu-l aruncă-n stradă și nimeni nu-l ia de gât, a început să se îmbete cu puterea televiziunii.
Sigur, veți spune, e un intelectual, ce bine vorbește franceza… Ei, dar și Horia Roman Patapievici intră în aceeași categorie, ba chiar pe undeva deasupra, dar dacă vreun copil ar scrie la școală ce scrie domnia sa, ar fi dat afară!
 Ca să trecem la problema zilei, adică aceea de a-l mai ține sau nu pe cetățeanul Banciu pe sticlă, hai să vedem de ce ar putea să rămână mai mult în tribună, decât pe teren.
Cetățeanul Banciu, care mai are încă o emisiune numită ”Lumea lui Banciu”, dar tare i s-ar potrivi numele de ”Maidanul lui Banciu”, e cunoscut după stilul disprețuitor în care vorbește mai despre orice, dar așa o fi omul, la urma urmei…
Doar că, atunci când încalci legea, când discriminezi fără drept de apel, nu așa, oricum, popoare întregi, ei, atunci e chestie de Lege. Și, unde-i Lege, nu prea e de tocmeală, chiar dacă numele tău e unul de vedetă TV
Într-una dintre ultimele sale emisiuni, și poate că sunt profet când spun ”ultimele”, a avut aceeași atitudine, dar, de la jignirea lui Gheorghe Hagi, care ține de fotbal, probabil, a trecut la lucruri și mai grave.

”la ei, după cum știți, ÎN REGNUL LOR, femeia nu este departe de a fi tratată ca un animal (…) Nu au încotro, pentru că, așa este, sunt primitivi, și atunci ei trebuie să se căsătorească între ei, le rup ăștia picioarele, mafioții lor, albanezii lor, dacă cumva te duci și obții un mariaj în altă parte, vezi Doamne, nu are voie unul să o trateze cu blândețe; dacă ia de bărbat UN ROMÂN sau bulgar sau vietnamez, ăla poate că o tratează firesc, normal, ca pe un ou, nu o tratează ca pe o vacă… Și atunci sigur că lucrurile se complică, vin ăia peste tine, știm cum sunt tradițiile la POPOARELE  astea din comuna primitivă.”

Cam asta aruncă cu scârbă cetățeanul Banciu Radu, care nu știe, probabil, că banii cu care e plătită munca sa se datorează în mare parte armânului Eugeniu Caragea, unul dintre fondatorii Băncii Naționale.
Dacă era ceva de pe maidan, poate că știa…

Cu articole de Lege stă mai rău. Ei, lasă că va afla cum, cu siguranță…