Eugen MatzotaEu nu mai #rezist!

De Eugen Matzota

Din 1990 încoace, am făcut tot felul de ziare, de săptămânale și de reviste lunare. Orice-aș fi spus, că e cam mult text, c-arată ca o gazetă de perete, mi se tăia vorba imediat ba cu ”așa am învățat la Șt. Gheorghiu și-acolo se făcea școală, măi băiete!”, ba cu experiența mult mai mare, că doar tot ei erau la conducere.
Nici acum nu e altfel, doar că s-au schimbat fețele. Sigur că nu mai sunt ”tovarășii”, sunt cei din cercul lor sau, mai rău, cei care gândesc tot așa. Nu trebuie decât să ne uităm cine ne dă azi lecții și nu dau nume.


Ei bine, eu cred că revistă de cultură trebuie să aibă o anumită ținută, altfel e chiar jignitor pentru conținutul ei, ca și pentru cei care publică acolo.
Vreau să demonstrez că se poate #ALTfel, așa cum merită creatorii de frumos, că o revistă de cultură nu trebuie făcută pe genunchi, de către oameni care parcă vor să scape de-o treabă sau parcă nici nu pot mai mult, ca să fie o revistă cât mai plăcută sufletului.
Acest număr pilot nu e o gazetă de perete cu pagini pline de text. Ea are 64 de pagini, pentru că o revistă de cultură conține și proză, care este mai lungă de felul ei, că n-o fi un haiku cu doar 17 silabe.
Fiind #ALTfel, în revista ALT.culture, textele pe care alții le aruncă de-a valma pe două pagini pline, aici sunt tratate cu respect, aerisit, cu ilustrație, pe patru pagini, să zicem.
Aceasta este, și nu mi-e frică de cuvinte, căci nu sunt vreun libertarian leșinat, ”Cruciada” mea cu indolența și suficiența!
Am zis…

Așa să ne-ajute Dumnezeu!