De Eugen Matzota

ACCIDENT GRAV ÎN TULCEA pe DN 22: Şapte morţi şi opt răniţi. Patru răniţi, duşi la spitale din Capitală. Două dintre maşini, implicate într-o cursă ilegală

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident petrecut, joi seară, pe DN 22, în dreptul localităţii tulcene Cataloi, iar opt au fost rănite. Patru răniţi, între care un copil de cinci ani, au fost transportaţi, vineri dimineaţă, cu două elicoptere, la spitale din Capitală. 
MEDIAFAX

Pe scurt, trei mașini umplute ochi s-au ciocnit, două dintre mașini fiind implicate într-o cursă ilegală, FIREȘTE…
Acum, ce să comentăm aici?
Să le fie țărâna ușoară celor care au plătit pentru că au fost, într-un fel sau altul, la mâna unor criminali.
De ce criminali?
Simplu…
Pentru că, aburiți de filme în care oameni calificați a face asta, într-un cadru calificat pentru o asemenea acțiune, se întrec bărbătește, UNUL LA UNU, n-au înțeles nimic.
Nu degeaba spun  americanii:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
În momentul în care gonești nebunește cu o mașină plină, nu-ți riști viața ta, ci viața tuturor celorlalți din mașină. Devii responsabil de viața lor!
Nu ești în film, nu ești într-un joc pe computer.
E viață reală.
Mai exact: e moarte reală.

Că sunt de vină polițiștii care stau la ciupeală să prindă cetățenii onești care au atins viteza de 60kmh, asta e altceva.
Că se fac că nu-i văd pe cei care te agresează zilnic cu aroganța lor, mai că s-ar sui pe tine cu mașina, nici asta n-ar fi vreo problemă.
Trăim în România și suntem obișnuiți ca oamenii de rând să fie tratați ca atare, ca niște oameni de rând.
E clar că o Poliție adevărată, cum sunt ele prin alte țări ale lumii, ar fi cheia dilemei: să-i decapităm pe acești nesăbuiți criminali, așa cum înțeleg că se face prin alte țări, sau să-i împușcăm pe loc?
Ei, nu, n-avem voie să facem așa ceva. Nu e frumos…
Dar dac-am fi în Second Life am putea, nu-i așa?
Poate c-ar fi mai bine într-o Românie Second Life…