ALTCULTURE MAGAZINE●63●11/2022●Ai Biblia aproape. Poți deveni mai bun?
De Eugen Matzota

ECOULTOUR le mulțumește tuturor celor care sunt alături în lupta pentru educație și cultură!

WELLBORN
Sănătatea trebuie să fie o stare continuă!
SOTER

Câteva cuvinte despre versiunea în limba română a cărții ”Maturitatea Masonică prin intermediul Scripturii” a lui Herbert Ware

ALTCULTURE MAGAZINE●63●11/2022●Ai Biblia aproape. Poți deveni mai bun?
De Eugen Matzota
ALTCULTURE MAGAZINE●63●11/2022●Ai Biblia aproape. Poți deveni mai bun?
De Eugen Matzota

După opinia mea, poți fi Mason, într-un sens mai larg, fără a fi neapărat un membru al vreunei Loji Masonice.
Ajunge să trăiești în spirit Francmasonic, cam tot așa cum alții trăiesc în spirit creștină, iudaic sau budist, de exemplu.
Așa că n-am fost absolut deloc mirat să văd că autorul se sprijină pe Biblie în discursul să despre maturitate Masonică.

Drept care, atunci când am deschis am deschis această carte cu un titlu atât de incitant, m-am repezit la cuprins, să-mi fac o idee despre ce-ar putea fi înăuntru.
Am selectat aici doar câteva titluri, la întâmplare:

  • SIMŢĂMÂNTUL PENTRU MAI BINE;
  • ÎNCEPE CĂLĂTORIA;
  • PREŢUL CĂLĂTORIEI;
  • FUNCŢIA DE AMBASADOR;
  • SPIRITUALITATE;
  • LEADERSHIP;
  • FORMAREA DE LIDERI.

Interesant, dar puțin derutant, nu-i așa? Parcă nu seamănă cu vreo altă carte Masonică și așa și este, după câte știu eu.

Am căutat mai departe să văd cei care au citit deja cartea și iată ce spune foarte bine Rev. Joseph Hemphill 33,° Fost Mare Maestru Dallas, Texas:

”Marele Maestru Ware a făcut o treabă excelentă explicând și ilustrând modul în care principiile masoneriei și ale Scripturii merg mână în mână. El explică faptul că, pentru a fi un bun mason, un individ trebuie să se bazeze pe scripturile biblice.
De asemenea, pentru că această carte nu discută principiile fraternității, ci discută doar scripturile care susțin un stil de viață masonic; această carte este o lectură bună pentru cei care nu sunt masoni și pentru toată lumea în general indiferent de sex.”

Herbert M. Ware, Maturitatea Masonică prin Scripturi, Lulu.com, 2022

Am ales cuvintele sale pentru că este Reverend, deci știe mult mai bine decât mine cât de mult cântărește asocierea mai strânsă dintre Biblie și Masonerie.

Știm cu toții că există un anumit moment dat în viață când simți chemarea de a fi Mason, atunci când spiritualitatea depășește materia care ne copleșește cu prezența sa, de obicei.

Biblia face parte dintr-un lung șir de cărți importante din istoria noastră iar pentru noi, pentru civilizația occidentală, este cea mai importantă.

Pe principiile ei s-a clădit societatea în care trăim, pe principiile ei s-a clădit cel mai democrat stat din lume: Statele Unite ale Americii.
Desigur că nimeni nu s-a născut Franc­mason și sfaturile date de Marele Maestru Ware în această carte ce aduce cu una de dezvoltare personală vin ca o mănușă celui care vrea cu adevărat mai mult de la Inițierea sa Ordinul Masonic!

Așa cum apare un anumit moment în viață, atunci când ai acumulat destulă înțelepciune pentru a acționa în vechiul spirit al Francmasoneriei, servind, în același timp, în mod inteligent, nu orbește, cerințelor Creatorului, Marelui Arhitect al Universului, așa vine și momentul în care trebuie să mergi mai departe de ceea ce spuneau primii Masoni speculativi în 1717. Să vrei și altceva…

Acest moment este acela în care ajungi să citești această carte care te scutură puțin, ca să nu te cufunzi în liniștea adusă de suficiență.
Poți mai mult, trebuie să faci mai mult și aici Biblia ți se alătură în efortul tău de a deveni mai bun!

”Maturitatea Masonică prin intermediul Scripturii” a lui Herbert Ware este o carte incitantă și care trebuie neapărat luată în vedere.

Puteți fi mai buni dacă aveți și Biblia cu voi?
Răspunsul îl puteți găsi în această carte…


Herbert M. Ware, Maturitatea Masonică prin Scripturi, Lulu.com, 2022

ACASĂ
Îți place? VINO CU NOI!

Asociația ECOULTOUR – OAMENI, FAPTE, IDEI – RO46INGB0000999911598179, ING Bank, RO21BTRLRONCRT0287053901, Banca Transilvania
Did you like it? DONATE THANK YOU!

De citit în limba română:
Readings in English