De Eugen MATZOTA

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un proiect de lege controversat care defineşte clar statutul ONG-urilor cu finanţare externă ca „agenţi străini”. Documentul intră în vigoare la 120 de zile de la  data publicării.
Proiectul de lege, anterior aprobat de ambele camere ale Parlamentului Rusiei, va obliga acum organizaţiile non-profit care primesc fonduri din străinătate şi se angajează în activităţi politice să se înregistreze la Ministerul Justiţiei ca „agenţi străini.”
Cam aceasta este ştirea difuzată acum câteva ore.
La prima vedere, eşti tentat a spune că este o exagerare, că se face o discriminare pe criterii politice etc.
De fapt, privind obiectiv, ia să vedem: de cine aş asculta eu dacă nu de cel care mă plăteşte? Mai ales dacă mă plăteşte bine…
Lucrurile sunt simple. Nimeni nu are curajul să spună că, da, jurnaliştii, comentatorii sau analiştii politici sunt şi ei oameni ca toţi oameni. Nimeni din media mainstream, mai ales, pentru că fac parte din aceeaşi breaslă şi, vorba ceea, corb la corb nu scoate ochii…
Sigur, nu e aceeaşi treabă ca aceea cu ”agenturilii străine” ale lui Ceauşescu, unde mare dreptate a avut el, totuşi. Nici vorbă!
E doar o alăturare de cuvinte care sună cam la fel. 
Atât…
Nimic mai mult. 
Punct.